Skönhet

Hårvård: Experternas råd för skadat hår!

Hårvård

Många kvinnor behöver inte längre leva med skadat hår. Idag hittar du enkelt lösningar för hårvård online! Idag delar vi med oss av våra bästa råd så att du kan få ett ungdomligt och vackert hår igen. Lär dig mer om hur du hittar rätt hårvårdsprodukter för dig och ditt hår! 

Vi kommer att ta upp:

Saker som kan orsaka skadat hår.

Tips och tricks för hår som går av

Mitt hår är torrt och frissigt – Vad gör jag nu?

Saker som kan orsaka skadat hår.

Många lever med skadat hår i onödan. Billiga hårvårdsprodukter är en vanlig orsak till skadat hår. Följ experternas råd för att ge ditt hår den bästa chansen att skina! 

Läs även ” NY TEKNIK & HÅRPRODUKTER OCH 4 SNABBA TIPS FÖR ATT REPARERA DITT HÅR INNAN VINTERN KOMMER.

Att tänka på vid skadat hår:

 • Klor, solsken och saltvatten kan skada håret. Tvätta håret direkt efter bad i klor eller saltvatten för att undvika skada eller missfärgning av håret. Använd gärna en solhatt eller produkter med UV-skydd om du ska vistas mycket i solen.  
 • Överanvänd inte schampo eller andra hårvårdsprodukter.
 • Använd balsam för att återfukta ditt hår flera dagar i veckan.
 • Prioritera hårbehandling för att tillföra fukt och glans i ditt hår.
 •  Hårprodukter: Bästa schampo och balsam för torrt hår.
 •  Det finns massvis av hårprodukter online, ibland kan det vara svårt att veta vilken som passar ditt hår bäst. Här får du några värdefulla tips att tänka på:
 •  Använd rätt produkter som stärker håret istället för att skada det. Dessa hårprodukter är särskilt framtagna för att ge liv till skadat hår.
 • Undvik dyra produkter som ger tillfälliga resultat, satsa istället på bra hårvård som ger dig ett långsiktigt skydd. Vi rekommenderar att alltid använda hår produkter som är fria från sulfater och parabener, då dessa kan torka ut din hårbotten ytterligare.
 •  Sök efter produkter med naturliga fetter och oljor som liknar ditt hårs naturliga fetter. Ifall att ditt hår är skadat från färgning så kan du läsa mer om bra schampo för färgat hår här.
 •  Använder du miljövänligt schampo och balsam?
 •  De senaste åren har miljöfrågor kommit in i hårvårds världen på riktigt. Vegansk hårvård och miljövänliga hår produkter har blivit allt vanligare och för många ett måste. Läs mer om fördelar med miljövänliga hårprodukter.

Tips och tricks för hår som går av:

Många kvinnor har torrt och frissigt hår. Det beror ofta på felanvändning av produkter eller färgning som har för stor påfrestning på hårets känsliga strån. Här kommer några snabba tips på dina hårfrågor!

Vill du även veta hur du tar hand om långt hår? Kika då in denna intressanta blogg emciboutique

Mitt hår har gått av:

Att håret går av kan vara en hemsk upplevelse. Men det kan vara lugnande att veta att det händer många kvinnor. Varför håret har gått av beror ofta på inre och yttre omständigheter. Ditt hår påverkas av kosten du äter och hårprodukterna som du använder. Värmeverktyg och färgningar kan göra så att även friskt hår går av. 

Om ditt hår har gått av så finns det saker du kan göra: Schamponera endast hårbotten nån enstaka gång i veckan. Använd rikligt med balsam ofta för att fukt-göra och tvätta håret i kallare vatten så att det inte torkar ut.

Skadat och frissigt hår:

Frissigt hår kan kännas hopplöst! Men det finns smidiga lösningar på dina problem. Att håret blir frissigt beror på att håret blir fuktigt, för att undvika detta kan du använda produkter med naturliga oljor som skyddar ditt hår. Därför rekommenderar vi att du använder schampo varsamt. Schamponera inte in hela håret, utan massera endast hårbotten och krama ut schampot genom håret när du sköljer. Bona sedan om håret igen med en härlig dos balsam som mjukgör och skyddar håret. Låt hårbehandling bli din nya bästa vän! Unna ditt hår åtminstone en behandling i veckan.

Vi hoppas att du har fått svar på dina frågor och funderingar. Men läs även mer om permanent hårborttagning på mingranne.se   

Testa en skonsam hårbehandling redan idag! Ditt hår kommer att tacka dig. Varför inte pröva en skonsam hårbehandling? Du hittar skonsamma och miljövänliga hårvårdsprodukter hos Eyracure: https://eyracure.com

Fler läsvänliga artiklar om skönhet och annat finner du här!

Vill du veta hur man tar bort mjäll från håret? denna bloggen gretchencagle ger tips och råd