Livsstil

Tips för att få mer egentid

egentid-2021

Det går att få mer egentid genom ett enkelt knep

Egentid är verkligen en bristvara och det är under hur man ska kunna hinna med allting egentligen. Något som vi har märkt verkligen funkar och som ger mer egentid än någonsin tidigare är genom att ha tagit hjälp av en städfirma som kommer och tar hand om hemmet en gång i veckan.

Men vad innebär det att ta hjälp av en städfirma och vad kan de göra för att ge en mer egentid? Låt oss berättar mer och visa hur du kan få mer egentid till dig själv och egentid som du inte haft tidigare.

egentid-2021

Få mer egentid

Det är inte alltid enkelt att få ihop arbetslivet med att ha lusten att städa hemma. Idag finns det alternativ till att fixa städningen om man har möjligheten att kunna hyra in ett städföretag som erbjuder hemstädning.

Hemstädning är ett perfekt alternativ för den som vill undvika hemstädning och unna sig att få ett rengjort och städat hem utan att själv behöva göra städningen. Det blir allt vanligare att man väljer att beställa städhjälp och det är en trend som fortsätter att växa allt mer och mer.

Gällande hemstädning är det viktigt att vara överens med den utvalda städfirman angående städrutiner och om det är något speciellt behov som de behöver ta med i tjänsten eller ha överseende med.

När städfirman utför sitt hemstäd är det viktigt att båda parter har kommit överens om det är något som skall vara undanplockat eller flyttat på innan städning börjar för att städföretagets hemstädning skall få ett bra resultat och att båda parter är nöjda med avtalet.

egentid-2021

Få hjälp och mer egentid

Om momenten och vad som ingår i hemstädning, så finns det riktlinjer att gå efter och som de flesta av städfirmorna arbetar utefter. Dock är varje städfirma unik och hur de hanterar hemstäd är upp till dem. Det är därför viktigt att se över hur stort behovet är och vad den specifika städfirman erbjuder inom hemstädning.

Det är flera städfirmor som inte skriver om sina tjänster på sin hemsida och det är därför bra att ta kontakt med städfirman och att ni tar en diskussion om er flyttstädning för att städningen ska bli precis så som båda parter är tillfreds med.

Innan er hemstädning ska börja är det viktigt att ni har kommit överens om städfirman står för exempelvis material som exempelvis rengöringsmedel och plastpåsar. Många städfirmor erbjuder sig att använda sig av deras material, men om kunden istället har specifika städmaterial som de vill ska användas vid hemstäd, så är det viktigt att ni för en dialog för att få ett bra resultat.

Det är viktigt att plocka undan saker som står i vägen för er hemstädning om det inte ingår i ert avtal. Det är för att det försvårar arbetet för städfirman att utföra sitt hemstäd om det står saker i vägen. När det kommer till en hemstädning fokuserar städfirman på att utföra sin städning och att städa ytor som valts ut tillsammans med kunden och inte ta hand om flyttning.

I denna blogg fonsterman finns det lite expert tips från ett städfirma i Götteborg

Vad är priset för mer egentid?

Gällande kostnaden för hemstädning, så skiljer sig priserna åt beroende på vilken städfirma som anlitas och beroende på lokalen som skall rengöras och vilket behov som kunden har.

Det viktigaste för att alla parter ska bli tillfreds är att vara på det klara om vad det är som skall rengöras och vad det är som ingår vid hemstädning. Se över vilka delmoment som ingår vid ett hemstäd för att få ett så bra resultat som möjligt. Hemstädning har olika moment som varierar lite beroende på vilken städfirma som du hyr in.

Kategorierna av momenten är vardagsrum, sovrum, övrig yta och liknande och det beror på som nämnt tidigare vilken städfirma som ni använder er av och hur de anpassar sin tjänst inom hemstäd. För ett exakt pris över vad hemstäd kostar beror på ytans storlek och vad behovet är. Rekommendationen för att få till ett givande samarbete gällande hemstäd är att ha en bra kommunikation med städfirman för möjligheterna att anpassa ert hemstäd.

Om du även vill läsa om fler intressanta städ tips så kan du även titta in i denna bloggen Tulpar

Läs vårt senaste inlägg här.

När du får mer tid över att spendera själv, kanske du behöver ha lite inspiration till kreativitet – Läs och låt dig inspireras här på: 6 Tips om Kreativitet