Skönhet

Fillers och Botox

fillers-2021

Vi berättar mer om fillers och Botox

Vi vet att många med oss är intresserade av skönhetsbehandlingar och därför vill vi berätta mer om två av de vanligaste och mest populära skönhetsbehandlingarna som finns i hela världen, men främst i Sverige. Skönhetsbehandlingarna är inga mindre än fillers och Botox som vi vill prata mer om och berätta för er vad de är och vad de gör.

Vi går igenom behandlingarna en och en och först ut av behandlingarna är behandlingar med fillers.

fillers-2021

Skönhetsbehandlingar med fillers

Fillers skapades för att framhäva en naturlig effekt på det utvalda området i ansiktet. Skönhetskliniker är med sina behandlingar till för att ge dig naturliga resultat som du är nöjd med och som du trivs med.

Först av allt som händer när du ska göra din behandling med fillers är att du har en kort konsultation tillsammans med kliniken och behandlaren för att gå igenom proceduren, pris och för att besvara frågor och funderingar som du har. Beroende på om det är din första fillerbehandling, om du är osäker eller om du har gjort ingrepp tidigare, så är det viktigt att du känner dig trygg med din skönhetsklinik och ett av de stora skälen till konsultationen är för att kliniken ska ge sin expertis kring hur det kommer att gå till, vad du kan förvänta dig och hur själva processen går till.

Någon större smärta har du inte att förvänta dig då det i din fillerbehandling ingår bedövning som är till för att injektionen ska vara så smärtfri som möjligt. Efter bedövningen tagit verkan sker injiceringen och är generellt sett över inom 5-15 minuter beroende på volymen fillers som proceduren består utav.

fillers-2021

Skönhetsbehandlingar med Botox

Det finns många olika användningsområden och behandlingsområden inom Botoxbehandling. Du kan exempelvis behandla din panna, dina ögonbryn eller dina muskler i käken med Botox för att nämna några utav alla områdena som går att behandla.

Botox är inte bara till för att bättra på ytan, utan är även en behandling som åtgärdar problemdrabbade områden. Botox är hjälpande mot migrän och för att lugna överspända muskler. Muskler i ansiktet är kraftfulla och när du använder ena sidan av ansiktet påverkas resten av ansiktet.

Det kan vara att du spänner käken eller när du behöver kisa med ögonen som du får linjer i pannan eller rynkig panna. En botoxbehandling ger effekt på mycket i ditt ansikte som exempelvis mot ögonlock som är hängiga, överblivet tandkötts om blir när du ler och för att markera utmärkande drag eller linjer i ansiktet.

Botox används främst till ansiktet för att behandla olika områden och musklerna vi har där, men kan anpassas för behandling av exempelvis problem med svettningar på olika områden av kroppen. Behandlingen botox i pannan används när du vill åtgärda din glabella, osynliggöra arga rynkan eller vill få bort linjer i pannan.

Olika behandlingar med olika resultat

Som du förstår så är de olika behandlingarna till för olika ändamål och används på olika delar utav kropp och ansikte. Det är väldigt vanligt att inte kunna skilja dessa två åt eftersom de är så lika på ytan, men med mer kunskap kring området så blir det genast enklare att förstå skillnaden och att det faktiskt finns en skillnad och att inte både fillers och Botox är samma sak.

När du ska göra en behandling med antingen fillers eller Botox, så är det viktigt att du kollar upp skönhetskliniken som du tänkt besöka. Se över vilka recensioner som finns och om det finns före och efter-bilder på behandlingar som har gjorts på den skönhetskliniken. Hör alltid runt först och se vilka andra rekommenderar innan du gör din skönhetsbehandling.

Vill du läsa mer, läs då vårt senaste inlägg här.