Livsstil

Städa hemma

stada-hemma-2020

Tips när du ska städa hemma

Antingen så väljer du att på egen hand städa hemma eller så får du hjälp med det. Att städa hemma kan vara enkelt, men om du har mycket på din agenda och känner att du inte hinner med städningen. Då finns det olika tips och trix för dig att städa hemma. Läs mer om att städa miljövänligt här.

Gällande de olika momenten och vad som ingår i att städa hemma, så finns det riktlinjer att använda sig av och som är vanligt att städfirmorna arbetar utefter. Riktlinjerna gör varje städfirma unik och hur de arbetar med hemstädning är upp till varje enskild städfirma. Det är därför viktigt att se över i vilken grad behovet är och vad den specifika städfirman erbjuder inom hemstädning. Det finns många städfirmor som inte annonserar om sina tjänster på sin hemsida och det är därför rekommenderat att ta kontakt med städfirman och att ni kan se över er städning tillsammans för att arbetet ska bli precis så som båda parter är tillfreds med.

När du ska få hjälp med att städa hemma, så är det viktigt att båda parter har kommit överens om städfirman lägger ut för exempelvis material som exempelvis hinkar och golvmopp. I de flesta fall är det städfirman som erbjuder sig att använda sig av deras städmaterial, men om kunden istället har köpt material som de vill ska användas vid hemstädning, så är det viktigt att båda parter för en dialog för att slippa missförstånd.

Det är viktigt att plocka undan saker som står i vägen för städningen om det inte är en del i ert avtal. Det är för att det försvårar arbetet för städfirman att utföra sin städning om det står saker i vägen. När de ska städa hemma, så fokuserar städfirman på att utföra sin städning och att städa ytor som valts ut tillsammans med kunden och inte arbeta någonting med flytt eller liknande.

stada-hemma-2020

Vad kostar det att få hjälp?

Gällande kostnaden för att få hjälp med städning, så skiljer sig priserna åt beroende på vilken städfirma som anlitas och beroende på ytan som skall rengöras och vilket behov som finns. Det viktigaste för att alla parter ska bli tillfreds är att vara på det klara om vad det är som skall städas och vad det är som ingår vid en hemstädning. Se över vilka delmoment som ingår vid en hemstädning för att få det bästa resultatet.

Hemstädning har olika moment som skiljer sig lite beroende på vilken städfirma som du hyr in. Kategorierna av momenten är kök, garderob, öppna golv och liknande och det beror på just vem det är som ni använder er av och hur de utformat sin tjänst inom hemstädning. För ett exakt pris över vad hemstädning kostar beror på ytan och vad behovet är. Det bästa för att få till ett bra samarbete gällande hemstädning är att ha en bra kommunikation med städfirman för att ni tillsammans skall kunna anpassa ert hemstäd.

stada-hemma-2020

Gällande hemstädning är det viktigt att komma överens med den utvalda städfirman angående hur städningen skall gå till och om det är något tillägg som de behöver tänka på eller ha överseende med. Innan det är dags för städfirman att börja städa hemma, så är det viktigt att båda parter har kommit överens om vad som skall vara undanplockat eller flyttat på innan städning börjar för att deras hemstädning skall få bästa resultat och att båda parter är okej med avtalet.

Här kan du läsa på en webbplats där de har utsett bästa städfirman i Stockholm och Göteborg – A-städ.se

Lilla Draken tipsar om mer läsning här:

Ersättning för städhjälp
Teknik för hemmet

Se våra tidigare inlägg här.