Livsstil

Tips & råd vid flyttstädning

tips-rad-vi-flyttstadning-2021

Vad ska du tänka på när det är dags för flyttstädning?

Flyttstädning är den del av flytten som både kan vara skön att få gjord, men som kan vara riktigt besvärlig att göra. Att flytta tar mycket tid och arbete och det är en utmaning för många att flytta. Vid en flytt så är ett viktigt steg i flytten att flyttstäda lokalen eller bostaden som du lämnar för att slippa bli debiterad. När du gjort allt som du har planerat i din flytt återstår det flyttstädning av bostaden och som nästa person skall använda.

Om du behöver hjälp med flytten finns det en möjlighet att undvika att göra all städning på egen hand och istället ta hjälp av ett städföretag som hjälper dig med din flyttstädning och ser till att allt blir städat ordentligt.

När det är dags för att flytta är det skönt att kunna överlåta städningen till en städfirma och förflytta allt fokus på flytten istället för på alla, som det känns, hundratals saker som behöver göras med städningen. Flyttstädning är en av de saker som många kommer på i slutet av flytten och som många behöver hjälp med för att få klart sin flytt.

Med en överlämning av sin flyttstädning till de som har specialisering inom och av flyttstäd så brukar det oftast ge väldigt goda resultat. När du gör ditt flyttstäd är det vanligt att utelämna eller förbise någon del på grund utav brist på tid eller okunskap. När du får hjälp med flyttstädning reduceras riskerna för att misslyckas med din flyttstädning.

Vill du inte bara städa, utan även göra städningen mer klimatsmart? Läs mer på ekoplus.se som ger råd om hur du kan miljöanpassa din städning.

tips-rad-vi-flyttstadning-2021

Gör en ordentlig städning för att slippa debitering

Att flyttstäda är en nödvändighet och är en viktig del av flytten både för den som lämnar och för de personer som skall ta över din bostad. Skälet till ett flyttstäd är för att tömma bostaden på smutsiga ytor och platser och för att återställa bostaden till sitt tidigare skick. Om det är mer lokaler som tillhör bostaden som exempelvis garage är det extra viktigt att se över flyttstädning och avsätta tid för att flyttstädningen skall bli så enkel att fullfölja som planerat.

När det kommer till att städa efter flytt, så är det en mängd punkter som ingår och som är rekommenderat att genomföras. Varför det är bestämt att städa efter sig, är för att motverka en eventuell tvist mellan parterna som flyttar in och ut i bostaden.

Vill du läsa mer om hur du städar på bästa vis och behöver inspiration för att få till den där städningen som du funderat på länge? Ta dig en titt hos gardeningshovels.com.

tips-rad-vi-flyttstadning-2021

Följ en process

När det kommer till flyttstädning har du, som ovan nämnt, en lista att följa och det är av största vikt att följa den för att bibehålla processen och för att allt ska gå så smidigt som möjligt. Vid flyttstädning ingår alla delar av bostaden. Förslag på de områden som du bör göra vid en flyttstädning är att dammsuga och våttorka alla öppna ytor, städa kök och spis, avfrosta både kylen och frysen och rengöra alla ytor i dessa, våttorka förråd och tvätta fönster.

Det här är som tidigare nämnt endast ett urval av de saker som sker vid flyttstädning och beroende på vad parterna är överens om tillkommer det eller utelämnas det områden. När det görs en flyttstädning är det viktigt att alla parter är eniga och att alla riktlinjer är beslutade. Det är viktigt att de parter som flyttar in och flyttar ut är klara med vad som ingår och att det städföretag som anlitas får ta del av överenskommelsen.

Vill du läsa mer från våra inlägg, rekommenderar vi att du läser vårt senaste inlägg här.