Skönhet

Vilken hårtyp har jag?

vilken hårtyp -

För att veta vilken hårtyp man har, är det viktigt att komma ihåg att det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Du måste hitta de produkter och rutiner som är bäst för din egen hårtyp och dina behov.

Med det sagt finns det några allmänna tumregler som kan hjälpa dig att komma i gång. När du till exempel väljer schampo och balsam, utgå från hårets struktur. Om du har behandlat håret kemiskt med färg eller permanent, behöver det mer fukt och näring än vanligt.

För att skydda håret bäst vid styling och hårvård behöver du alltid ha ett färgschampo som skyddar mot skadliga UV-strålar. Tack vare att det är mycket mer utvecklade idag än för bara några år sedan, finns det idag produkter som passar alla hårtyper.

Olika hårtyper

Fett hår

vilken hårtyp - fett hår

Fett hår kan orsakas av en mängd olika faktorer, bland annat genetik, felaktig vård, hormoner och stress. Det är dock lätt att få bukt med fett hår och få det att se friskt och välmående ut igen.

Att tänka på för fett hår

En bra metod för att få bort fett hår är att använda en peelingmask för håret. Peelingen innehåller ämnen som rengör huden i hårbottnen på djupet och tar bort döda hudceller och återställer till en naturlig fuktbalans.

Vill du ha tips på hur du tar hand om fett hår? Besök då denna bloggen tribalveda

Du kan också använda en balsam som innehåller salicylsyra. Salicylsyra fungerar bra mot fet hårbotten. Läs hur håret – talar om hur du mår!

Torrt hår

vilken hårtyp - torrt hår

Torrt hår kan orsakas av en mängd olika faktorer, bland annat väder, genetik och felaktig vård. Om du har torrt hår är det viktigt att ta extra hand om det för att det ska se ut och må så bra som möjligt.

Att tänka på för torrt hår

Använd ett balsam varje gång efter du har tvättat håret. Balsamen tränger in i det torra håret och gör det mjukt igen.

Du kan även använda torrshampo med jämna mellanrum för att torka upp fettet som kan samlas i hårbotten. Undvik att använda torra stylingprodukter som kan göra håret torrt och stramt.

Stylingprodukter som spray och gel kan torka ut ditt hår så använd dem med försiktighet.

Läs mer om hur du behandlar torrt hår i bloggen nyttosmart.

Frissigt hår

vilken hårtyp - frissigt

Frissigt hår är ett vanligt problem för många människor, särskilt på sommaren när luftfuktigheten är låg. Håret blir lätt elektriskt och ser ostrukturerat ut.

Att tänka på för frissigt hår

Använd en balsam som innehåller olja när du tvättar håret. Oljan kan fukta ner håret och göra det mjukare utan att lägga sig i. Är håret även skadad finns en relativt ny produkt som är fantastiskt bra för frissigt, livlöst eller skadat hår. Med Uv-borste och speciell vätska med aktivator återfår du det skadade håret till mjukt och lent och följsamt igen. Läs mer om det här på: https://eyracure.com. Här finns även en artikel som berättar mer om behandlingen.

Att tänka på för frissigt hår

Hårprodukter som innehåller silikoner kan motverka detta. Om du har frissigt hår kan även en olja som innehåller jojoba-olja vara ett bra val, eftersom den är lättabsorberad och inte lägger sig som en hinna på håret.

Tunt hår

vilken hårtyp - tunnt hår

Andra problem med håret kan vara att håret är för tunt, det har lätt för mycket olja eller att hårbotten är torr. I alla dessa fall kan du använda en produkt som passar bäst för dig och din hårtyp. Var noga med hur du borstar ditt hår, många gör fel vid en enkel sak som hårborstning – Läs mer om det här hos: ohmarylane.com

Däremot finns det en mängd behandlingar som kan ge tillbaka lyster, liv och styrka till ditt hår. Det finns många artiklar som pratar om det och det finns väldigt mycket lösningar till de problem som kan uppstå över tid eller olika slitage.

Om du har frågor om vilka produkter som är bäst för dig, kan du alltid be din frisör om råd. De kan ge dig tips om vilka produkter som fungerar bäst för just ditt hår. Du kan också be dem styla ditt hår efter din hårtyp, så att det ser bra ut även när du inte använder hårtorken.

Är det här bra för just mig?

På alla produkter står det på flaskan att produkten är bra, men du måste alltid också ställa dig frågan “är det här bra för just mig?” T ex om du har ett tunt hår som är sprött, använder du sannolikt inte samma produkter som på ett kraftigt hår. T ex om du har färgning kan det vara bra att använda ett serum, för att skydda färgningen. Om du har behandlat ditt fina hår med en keratinbehandling är det viktigt att du använder ett schampo som är rik på näringsämnen för att skydda håret.

Läs denna bloggen emmagranath om du vill ha bra hår produkter.

Vill du ha tips på bra hårprodukter? kika då in i denna bloggen therosepost

Läs gärna mer om livstil och skönhet här på bloggen: https://lilladraken.se/