Skönhet

Orsaker till Akne hos vuxna och 5 Aknebehandlingar

aknebehandlingar

Akne visar sig vanligtvis under tonåren som sällan kräver aknebehandlingar och vi associerar det sällan med vuxen ålder eftersom ingen av oss föreställer sig hud med finnar i 30-årsåldern! Och ändå ökar akne hos vuxna och kan vara en smärta för många kvinnor. Även om orsakerna till dess utseende kan variera, är det positiva budskapet att det kan behandlas med några av de mest avancerade estetiska behandlingarna.

Låt oss se vad de främsta orsakerna till akne hos vuxna är.

Kolla även in denna bloggen ohmarylane för olika skönhetsbehandlingar

Orsaker till akne hos vuxna

Som vuxen är man van vid att ha klar hud i veckor. Men en dag dyker det upp 2-3 finnar från ingenstans och du börjar undra: “Kommer det från stress? Tvättade jag inte mitt ansikte noggrant? Är det kostrelaterat? Är det skärmen på min mobiltelefon? Eller PMS?” ‘ Svaret är inte alltid lätt att hitta. Men om du fortfarande upplever enstaka utbrott, ställ dig själv dessa 5 frågor så kanske du hittar orsaken.

1. Har du gjort en hormonkontroll på sistone?

Hormoner är kemiska budbärare, skapade av våra kroppar för att reglera allt från ämnesomsättning till celltillväxt till reproduktionscykler och humör. När de fluktuerar kan de orsaka viktökning, depression, sömnlöshet och trötthet förutom akne hos vuxna. Ett vanligt tecken på hormonell obalans kan vara en inkonsekvent, sporadisk eller till och med obefintlig månadscykel.

2. Har du upplevt en period av intensiv stress?

Stress ökar inte bara akne. Den försämrar generellt hudens allmänna tillstånd genom att den får binjurarna att överproducera kortisol eller det så kallade stresshormonet! Detta är en steroid som får talgkörtlarna att producera mer olja, vilket i sin tur gör huden fetare. Så under stressiga tider tenderar människor att uppleva en ökad inflammation, med pus snarare än bara vita eller svarta pormaskar.

3. Märker du av akneutbrott när din menstruation närmar sig?

Många kvinnor upplever något liknande under dagarna före sin menstruation, vilket är helt normalt (och vanligt), eftersom progesteronnivåerna stiger och sätter press på folliklarna. Dessutom översekretas olja och talg, så mer talg försöker ta sig igenom trånga porer = en idealisk miljö för inflammation att utvecklas!

4. Rör du vid ansiktet för ofta?

Att undermedvetet röra ditt ansikte hela dagen innebär att du överför alla möjliga bakterier från dina händer till det, alltså olja, döda celler, smuts etc. Detsamma gäller din mobilskärm om du aldrig rengör den!

5. Skippar du kvällsrengörningen?

Vi vet att du är trött, men att rengöra huden ordentligt på kvällen innan du lägger dig är superviktigt för att få bort dagens smuts och olja så att dina porer inte blir igensatta av talg och smuts!

aknebehandlingar

Hur kan aknebehandlingar hjälpa dig?

Vetenskapapen har utvecklats avsevärt på sistone och kan behandla akne och akneärr effektivt. Djup ansiktsrengöring, kemisk peeling, laserterapi och fototerapi är några av de mest populära behandlingarna för akne, som är smärtfria och med minimala till noll biverkningar.

Det finns också behandlingar med laser som du kan läsa om i denna artikel.

Så om du lider av vuxenakne kan du erbjuda dig själv professionella högkvalitativa aknebehandlingar i Göteborg som är en av de bästa skönhetsklinikerna i stan. Kolla in dess hemsida Estetic.se/goteborg/

För fler skönhetstips och annan läsning, kolla in: https://lovenrudvi.se/

Vill du även läsa om hur du kan rena ditt ansikte från död hud och pormaskar? Kolla då även in denna bloggen styleblogg